Omlouvám se

Omlouvám se všem svým čtenářům za dlouhou odmlku. Ale od té doby co jsem se dozvěděla, že EPI „asi“ nemám jsem jaksi ztratila motivaci. Původně měl být tento blog mojí terapií, způsobem jak se s Emmou v mém životě vyrovnat. Také jsem si říkala, že mé vzpomínky a zkušenosti třeba můžou pomoci i někomu jinému. A teď....? Nevím. No nic, co je od posledního příspěvku nového?
Jsem nyní v péči paní doktorky na 1. neurologické klinice v Brně, v nemocnici u Sv. Anny. Ta řídí snižování léků a já doufám, že se podaří léky vysadit úplně. Hned na začátku mi paní doktorka řekla, že to bude trvat dlouho a že se může stát, že se to úplně nepodaří i když ona je přesvědčená, že EPI nemám. Ale léky vytváří určitou závislost a při vysazování se mozek může začít vzpěčovat.
Na beton jsem byla přesvědčená, že mi během snižování zase odebere ŘP, ale ponechala mi ho. Z naší FB skupiny vím, že některým pacientům při vysazování na tři měsíce zakázali lékaři řídit. Nevím, jak je to možné, ale já můžu. Paní doktorka je specialista na EPI, tak snad ví, co dělá.
Když jsme začali se snižováním užívala jsem lék KEPPRA 1000 mg ráno a 1000 mg večer. Nejdříve jsem snížila denní dávku na 750 mg a noční zůstala stejná. Po dvou měsících jsem snížila i noční dávku na 750 mg a na této výši momentálně jsem už druhý měsíc. Koncem května mě čeká kontrolní EEG. Pokud bude „čisté“ budeme dále pokračovat ve snižování. Spočítala jsem si, že pokud by to šlo stejným tempem dál, tak v ideálním případě bude celý proces trvat šestnáct měsíců. Ale už nyní jsem ve skluzu (přeobjednání z důvodu nemoci), takže to bude ještě déle.
Takže abych to shrnula – celkovou dávku léku mám nyní o čtvrtinu nižší a neskutečně se mi ulevilo. Lék mě hodně utlumoval a po snížení dávky se cítím velmi dobře. Opravdu mám pocit, že mám „lehčí“ hlavu a snad mi to i lépe myslí. Neumím to popsat, ale jsem za to neuvěřitelně vděčná!
Tak mi prosím, 25. května držte palce!
Děkuji. 
P.S.
A ještě citát pro dnešní den - je současně pozvánkou na můj instagramový profil. Můžete použít také odkaz v levém sloupci.

Komentáře