Můj příběh 2



Jmenuji se Vladimíra Gottwaldová a před osmi lety mi byla diagnostikována epilepsie. Asi po roce jsem začala psát tento blog. Byl to můj způsob terapie. I když jsem se snažila svůj boj s nemocí popisovat spíše s nadhledem, ten první rok byl opravdu velmi těžký. Z mnoha důvodů. Po cca dvou letech od zahájení léčby jsem požádala jiného lékaře, neurologa se specializací na epilepsii, o posouzení mého onemocnění, zejména s ohledem na skutečnost, že přes stále se navyšující dávky léků se můj zdravotní stav, potažmo EEG, nijak nezlepšoval.

Už po první návštěvě oslovený lékař vyslovil názor, že epilepsii netrpím a nastala téměř dvouletá cesta postupného vysazování léků na epilepsii, samozřejmě za přísného a pečlivého dohledu onoho specialisty a za pravidelného podstupování vyšetření EEG. Po úplném vysazení léku jsem byla i tzv. "vyřazena z evidence" bez nutnosti dalších pravidelných kontrol, nicméně diagnózu epilepsie mi už nikdy nikdo ze zdravotní karty nevymaže.

V době mého vysazování léků jsem přestala psát tento blok, protože jsem začala postrádat jeho smysl a neměla jsem ani žádnou zpětnou vazbu zda ho vůbec někdo čte nebo zda vůbec někoho můj příběh zajímá. V době kdy jsem blog psát začala založila jsem si i stránku na Facebooku a časem zjistila, že i když na blog nepřibývají žádné nové příspěvky FB stránka žije svým vlastním životem a přibývá jí počet sledovaných. Fakt jsem se zastyděla když jsem si vzpomněla jak jsem já sama na začátku s diagnózou epilepsie hledala informace a spřízněnou duši a rozhodla se v psaní pokračovat. Snad můžu někomu tímto způsobem podat pomyslnou pomocnou ruku.

Koho zajímá nejen můj příběh, ale i cesta jejíž část jsem šla s epilepsii, píši o ní pod záložkou, či štítkem "Já a Emma" a začíná zde:

https://sancedruha.blogspot.com/2016/06/emma.html

Mé další úvahy, postřehy a střípky z mého života s epilepsií najdete v archívu.

Během tzv. "Doby covidové" jsem absolvovala dva roky studia psychologie a protože jsem si tím utvrdila svůj názor, že u jakéhokoliv onemocní je neméně důležitá psychická stránka chtěla bych se nyní vydat i tímto směrem. Trochu už jsem tuto problematiku nakousla u příspěvků pod štítkem "Mindfullness".

A koho zajímá jak s tím vším souvisí fotka v úvodu může si přečíst Můj příběh č.1 zde:

https://sancedruha.blogspot.com/2022/01/muj-pribeh.html





Komentáře